Fem podkast-favoritter

Hvordan det er for deg, vet jeg ikke, men min foretrukne måte å holde meg oppdatert på, er gjennom podkast. Det er enkelt, tidsbesparende og meget lærerikt dersom man finner de rette utgiverne.

Topp 5 (eller 6?)

Akkurat nå abonnerer jeg på 24 faglige podkaster, både på norsk og engelsk. Jeg har tro på å dele, så her legger jeg ut en liste over noen favoritter. Alt er i tilfeldig rekkefølge.

I tillegg lurer jeg inn min egen podkast helt nederst på listen - for jeg tror faktisk den vil gi deg verdi hvis du har interesse for sosiale medier og annen digital kommunikasjon :)

30 minutter inn i fremtiden

Hver uke inviterer Eirik Norman Hansen en gjest for å snakke i 30 minutter om fremtiden. Gjestene har variert bakgrunn, men som regel kommer de fra innovative selskaper. Enten det er egne start-ups eller større konsern.

 

Social Media Lab

En podkast fra Agora Pulse, der de ansatte gjør forskjellige eksperimenter på hva som fungerer i sosiale medier.

 

Hans-Petter og co

Hans-Petter Nygård Hansen snakker om digitalisering av hverdagen, og hvordan menneskers adferd påvirker kommunikasjonen for blant annet bedrifter og organisasjoner. Han gjør tilsynelatende grundig forarbeid og har ofte med seg gjester med tyngde innenfor sine fagfelt.

 

The Science of Social Media

Denne podkasten er det Buffer.com som står bak, en delingstjeneste for sosiale medier. Buffer sitter på mye data, og i denne podkasten deler de mye av dataen for å fortelle lytterne hva som funker best, statistisk sett.

 

Markedsføringspodden

Eivind Bodding og Even Ødegård startet opp sin podkast i 2018, og jeg har fulgt dem siden starten. Episodene tar for seg ett eller to temaer, der de diskuterer mulighetene og gir sine tips til bedrifter og byråer.

 

Helt på Nett

En podkast der Kristian Thomassen snakker om markedsføring på nett, og hva som er siste nytt innenfor sosiale medier. Målet er at lytterne skal bli litt klokere for hver uke. Episodene er korte og presise, og spilles gjerne inn på farten over en kopp kaffe.